The best Italian Wines 2021

Both the Nebbiolo Langhe 2018 and the Barbera d’Asti Camp d’la Bela 2017 are majestic in their powerful extraction that reveals a great tannic and spicy flavour. There’s pure fruit in the Moscato d’Asti Si Fa Sol 2019: its musty sweetnes is excellent for fragrance and clarity of expression. The best wine presented by Scagliola Giacomo & Figlio is the Barbera d’Asti La Faja 2017. It combines a mighty thickness with softness and a very clean execution. Hats off.


Barbera d’Asti D.O.C.G. Superiore “La faia” (2017)

Award: Bronze

“Spicy redcurrant and cherry nose. The palate brings plenty of vibrant acidity and blackberry fruit character. Long, bright finish with an appealing tartness”


7 agosto 2020

Moscato d’Asti D.O.C.G. Canelli “SiFaSol”

The Muscat Si Fa Sol is intriguingly quaffable and you should never miss it by the end of the meal to match your desserts. The 2019 vintage offers an intense and vinous aromatic nose, with fruity hints of peach and apricot, and some floral remindings of linden and hawthorn. The taste is typical, sweet and fresh, and the mouthful is smooth and fragrant. Read the article on Wine News ” Read the article on Wine News


FEASR Fondo Europeo Agricolo per lo Sviluppo Rurale: L’Europa investe nelle zone rurali

  • La nostra azienda aderisce alla Misura 10.1.1 del PSR 2014-2020 della Regione Piemonte che finanzia la realizzazione delle tecniche di agricoltura integrata. La Misura 10.1.1 prevede il rispetto delle norme tecniche che regolamentano i trattamenti fitosanitari e le concimazioni dei nostri vigneti e terreni in conduzione. Programma di sviluppo rurale 2014-2020 Misura 10 - Pagamenti Agro-climatico Ambientali Sottomisura - 10.1.1 Produzione integrata Adesione alle tecniche di Produzione integrata


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